SCM Craiova – HC Zalău, meci încheiat cu un scandal între Gheorghe Tadici şi Federaţia Română de Handbal

„După 40 de ani de antrenorat, mi s-a luat un drept constituţional, acela de a profesa!” a „tunat” Gheorghe Tadici la TVR1, după numai câteva minute de la finalul meciului de sâmbătă.

Gheorghe Tadici, unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni din istoria handbalului românesc, nu a putut să-şi conducă echipa din picioare în meciul de la Craiova, desfăşurat sâmbătă şi încheiat cu scorul de 25 – 23, doar atunci când au fost solicitate time-out-uri. Aceasta, după ce Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal a fost sesizată după jocul de pe teren propriu cu Brăila de faptul că managerul formaţiei zălăuane şi-a condus echipa de pe margine, deşi are ecusonul D (regulamentul FRH dă dreptul doar purtătorilor ecusoanelor A şi B să conducă echipa de pe margine).
Elena Tadici, soţia antrenorului, a fost cea care a condus echipa din picioare la Craiova, însă, la finalul jocului, Tadici a declarat la TVR1, unde s-a şi transmis jocul în direct, că Federaţia Română de Handbal încalcă un drept constituţional.
„Rezultatul este o consecinţă a regulamentelor anticonstituţionale. Mi s-a luat un drept constituţional, acela de a profesa! După 40 de ani de antrenorat, între care 20 de ani petrecuţi şi pe la loturile naţionale, asta este strategia care se promovează. Constituţia ţării spune că ai dreptul la muncă, iar anumite persoane îţi iau acest drept! După strategia pe care o avem azi, în 10 ani o să ajungem să avem numai echipe formate din jucători străini”, a „tunat” antrenorul zălăuan.
Gheorghe Tadici este şi membru în Consiliul de Administraţie al FRH, acesta fiind, de altfel, şi motivul pentru care benneficiază doar de ecusonul D.
„Statutul şi Regulamentele Federaţiei Române de Handbal pe care le invocă domnul profesor Gheorghe Tadici au fost propuse de Consiliul de Administraţie şi votate de Adunarea Generală. Mi se pare ciudată această reacţie, pentru că dânsul a făcut parte dintre cei care au făcut aceste regulamente. Din câte ştiu, este membru al CA de aproximativ 15 ani şi a participat la procesul de creaţie a acestor regulamente. Înseamnă că îţi negi munca pe care ai depus-o în toată această perioadă”, a fost reacţia preşeddintelui FRH, Alexandru Dedu, la prosport.ro.
Tehnicianul zălăuan susţine, însă, că nu a votat niciodată un regulament prin care membrii CA care sunt şi antrenori să nu aibă dreptul de a-şi conduce echipa din picioare la un meci oficial.
„Este inadmisibil ca antrenorii să nu aibă voie să candideze şi să fie aleşi în Adunarea Generală. Handbalul nu poate fi făcut de constructori, zugravi, etc, iar de cei care activează zilnic în acest fenomen, nu. Aceste articole sunt neconstituţionale de ani de zile”, a mai afirmat Tadici.
Partida dintre SCM Craiova şi HC Zalău s-a desfăşurat sâmbătă după-amiaza, în Sala Polivalentă din Craiova. În urma victoriei obţinute de formaţia olteană, Craiova a egalat la puncte HC Zalău, ambele formaţii aflându-se la cinci lungimi în spatele echipei HC Dunărea Brăila, formaţie aflată pe poziţia secundă.
„Se pare că Zalăul deranjează. Nu avem voie să depăşim Brăila în clasament”, a mai afirmat Tadici.
Cristina Zamfir a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu nouă goluri marcate, în timp ce de la Zalău, Roxana Rob a fost cea mai bună marcatoare, cu şase reuşite.
sursa foto: globalsport.ro

One Thought to “SCM Craiova – HC Zalău, meci încheiat cu un scandal între Gheorghe Tadici şi Federaţia Română de Handbal”

  1. Ciorbea

    Tadic ar face bine daca ar face o plangere penala fata de acest penal de la FRH , asa zis presedinte ! cine il sfatuieste in acest sens ? Sistemul trebuie infrant si scufundat ! Bravo pt curaj Dle Tadici . Valoare nu o sa o ia nimeni , se stie ce ati facut pentru tara , judet, oras si nu numai ! Sanatate sa aveti !

Leave a Comment